Ungdomslederne samles en gang i måneden for å bli sett og møtt, ledet og formet av Jesus gjennom undervisning, samtaler med andre ledere, bønn i grupper og forbønn.

tirsdag 12. februar 2008

Reffy fra unite 11. februar

Kåre begynte samlingen med noen spørsmål:
Hvorfor ber jeg ikke?
Hva er det som driver livet mitt med Gud?
Hva driver arbeidet som jeg får være med på denne planeten i Guds regi?
Hva er jeg redd for?
Hva om jeg ikke får svar?

Så snakket vi litt om hva vi tenkte om bønn:
Mathias: Dialog er viktig. Bønn gir resultater. Prate med faren vår. Hvorfor ber vi ikke for folk på gata? Fordi vi kanskje er redde for at det ikke skal skje noe.
Men vi kan spørre DHÅ om han kan hjelpe oss å be. Lede oss i bønn.

Bønn er naturlig samtale med Gud. Trenger ikke skje i faste former med folede hender. Tips: skriv ned det du ber om. Så kan du gå tilbake å se hvordan Gud svarer.

Det hjertet er fylt med, kommer ut av munnen. Bruker vi tid med Jesus, så blir vi mer lik han.

I GT var det bare prestene og de salvede som ba og snakket med Gud. Men nå når alle har fått DHÅ så kan alle komme frem for Gud. Det er en gave til oss alle. Og det er frivillig.

Den dagen du elsker Gud mer enn deg selv. Den dagen du kan si og mene at alt ”mitt er ditt”, da er vi virkelig frie. Dette er en del av disippelgjøringen. Kåre ble rørt av denne tanken...

I et ungdomsarbeid er det bra å gi rom og mulighet for at ungdommene kan prøve ut bønn. Bønnevandring, forbønn osv. De trenger å få litt hjelp for å utvikle et bønneliv.

FADER VÅR
Jesus lærer bort denne bønnene når disiplene spurte han om bønn. Det kule er at det er en fellskapsbønn i ”vi form”. Det er også bra med faste former på dager hvor det ikke er lett å finne egne ord. Men hva er det vi egentlig ber om?

En måte å si noe om Fader vår er å dele bønnen i seks deler:
1. Far – Gud er vår pappa samtidig som han er Hellig Gud.
2. Guds rike – Hans rike er nå, men skal komme for fult.
3. Brød – Hjelp oss med det vi trenger i dag.
4. Tilgivelse – Hjelp oss å tilgi andre slik Du tilgir oss.
5. Synd – led oss dit du vil.
6. Ondskap – Frels oss fra den onde i verden.

De to første rettes mot Gud, de to midterste handler om oss mennesker og relasjonen mellom oss og de to siste ut mot verden vi lever i.

Bønnetips i ungdomsarbeid:
En annen ting ang forbønn er å få noen til å be for ungdomsarbeidet. Noen andre enn lederne. Så kan man sende ut en melding om spesielle ting man ønsker at de skal be for. Spesielt om man skal på turer osv.

Men det er også bra å lage en bønneliste hvor lederne deler dagene i uka mellom seg. Så bytter man på å ha ansvar for å huske på ungdommen og arbeidet.

911 prayer på Emmaus på Skedsmokorset. En mobil som går på rundgang blant lederne. Alle ungdommene i miljøet kan sende forbønnsmeldinger til denne mobilen.

Avslutning:
” Overlat hele ditt verk til Herren, så skal dine planer lykkes.” Ords 16,3

Det er ikke noen vits å ha en ungdomsklubb hvis vi ikke tar med Gud og lar han styre. Vi kan styre og stelle, men det er Gud som forandrer liv. Kanskje gjennom oss, men det er han som har æren. Vi må ta Gud med i arbeidet vårt!

”Hvis vi ber får vi gjort lite, men Gud så mye mer.”

Vi avsluttet det hele med å be for hverandre.

Ingen kommentarer: